Michael Burks in Utrecht

Michael Burks

In 1996 ontmoette ik Michael Burks tijdens het super King Biscuit Festval in Helena AR en het was voor mij wel duidelijk…..Michael gaat ‘het maken’. Destijd schreef ik af en toe wat in het Blues Magazine LICK, daarin heb ik de Europese Festival Managers laten weten deze super getalenteerde Bluesman te boeken voor hun festival…

Naar Nederland een kasteel bekijken

Het duurde nog een paar jaar, maar in 2003 maakte Michael met zijn Band een toer door Nederland en bij het optreden in Utrecht sprak ik Michael en ik vroeg of hij iets van Nederland wilde zien en op mijn suggestie om naar een Kasteel te gaan reageerde Michael met “Yeah, lets go there, we don’t have Castles in US“. Ik sprak af voor de volgende dag bij zijn Hotel op Vredenburg, rond twaalf uur kwam hij naar buiten en had zijn drummer Chuck ‘Popcorn’ Louden bij zich, want die wilde ook mee.
Op naar Kasteel Haarzuilen en  Michael en Popcorn waren luidruchtig en nieuwsgierig, De mannen waren enorm onder de indruk van het oh zo mooie Kasteel en genoten als kleine jongens. Zij hadden wel een mooie ervaring en veel te vertellen thuis in Arkansas.

Michael (R.I.P.) was een wat wij wel noemen een ‘wereld gozer’, heel veel optredens meegemaakt en heb veel mogen vastleggen op mijn kleine recorder.

Tijdens een toer door Europa werd Michael ziek en bij aankomst op vliegveld in Atlanta is Michael aan een hartstilstand overleden (July 30, 1957 – May 6, 2012).

Chuck “Popcorn” woont nu in St.Louis en is na een ernstige ziekte een onderbeen verloren, maar na revalidatie en prothese kan hij weer achter zijn drumkit, hij is vaste drummer bij Big Rich (McDonough) and the Renegades

Dick Meijer - Bluesclub XXL met Michael Burks