Bluesclub XXL – Wageningen (nl)

Bluesclub XXL Wageningen

Locatie: De Patio, Vadaring 7, 6702 EA Wageningen

The Shaggy Dogs (Fr)

Datum optreden:

10 april, 2022

Aanvang optreden:

15:15

Locatie evenement:

De Patio Vadaring 7 Wageningen

Optreden is verlopen

Schema van optreden

  • 10 april, 2022 15:15
agenda bestand

De Franse band Shaggy Dogs des te meer gezien het feit dat zij het geluid van de “oude” Dr. Feelgood op een prima manier levend houdt.

De band uit Zuid-Parijs bestaat uit Red op zang en harmonica, Jacker op gitaar, Guillermo op drums, Toma op bas en Bala Pradal op piano en orgel. Alleen al door het feit dat gitarist Jacker de ene na de andere staccato riff op je afvuurt word je herinnerd aan het gitaarspel van Wilko Johnson of zijn plaatsvervanger John “Gypie” Mayo. Luister maar eens naar de opener van dit zevende album, Blues Steady. Een lekker swingend rhythm & bluesnummer met priemend harmonicawerk en knallende gitaar.

De zang van Red is een mix van Lee Brilleaux en onze Oscar Benton. Die twee gaan dus prima samen! Facebook Fury is nog zo’n stevig pompend rhythm & bluesnummer met een flinke scheut boogie woogie door het swingende pianowerk van Bala Pradal. Jacker steelt de show met zijn messcherpe gitaarspel. El Dia De Los Muertos is een, wat mij betreft, niet geslaagde poging om rauwe rhythm & blues te mengen met Mexicaanse invloeden. Dit nummer wil maar niet bij mij indalen door het toch wat onbenullige karakter. Daarna gaan de mannen gelukkig weer onverdroten voort met rauwe r&b in No Second Round, in de vorm van een loom swingende rocker.

 

Source: Blues Magazine – https://www.bluesmagazine.nl/recensie-shaggy-dogs-all-inclusive/

Deel dit evenement