Bluesclub XXL – Wageningen (nl)

Bluesclub XXL Wageningen

Locatie: De Patio, Vadaring 7, 6702 EA Wageningen

Shanna Waterstown Band (USA/FR)

Datum optreden:

20 november, 2022

Aanvang optreden:

15:15

Locatie evenement:

De Patio Vadaring 7 Wageningen Gld NL

Shanna Waterstown Band
Optreden is verlopen

Schema van optreden

  • 20 november, 2022 15:15
agenda bestand

Ticket voorverkoop tot vrijdagavond 23.55 u voor het optreden


Shanna Waterstown & Band

20 november 2022

A warm feminine voice for the Blues.

“I am born and raised in Florida USA. The south defined and refined me like pure savage cane sugar.
I met the Blues one day, when he walked into my house and sat down… I let him stay, and he has been here ever since.”

Shanna Waterstown is een zangeres die op de CD “A Real Woman” naast blues ook soul en jazz getinte nummers brengt. Al op heel jonge leeftijd begon Shanna met zingen in meerdere gospelkoren in haar geboortestaat Florida. Ze verliet daarna het zuiden en verhuisde naar New York, waar ze zelf als danseres meewerkte aan enkele klein musicals. De showbiz was haar leven en haar grote droom. Het was pas toen ze als toerist naar Parijs vertrok voor een korte trip dat ze merkte hoe belangrijk de muziek voor haar was. Ze kreeg er onverwacht een interessant aanbod en besloot de kans te grijpen en te blijven om aan een theatershow mee te werken.

Shanna was in korte tijd een jazz en blueszangers met faam geworden in de Franse hoofdstad. Een producer van EMI zag haar aan ‘t werk en bood haar een contract voor een eerste cd opname aan. Shanna trad even later op in de grote concertzalen van Frankrijk en wat later ook in de rest van Europa. Al vlug werd ze gerekend bij de beste blues- en jazz zangeressen van Frankrijk en voor ons mag je daar Europa aan toevoegen. Haar warme, sexy en krachtige stem vol soul bleek ideaal voor het genre. Shanna deed ondertussen al voorprogramma’s voor James Brown, Buddy Guy en Matt Bianco, om er maar enkele te noemen.

Zij heeft een veelzijdig stemgeluid. Als je houdt van “echte” zangeressen, die zowel gospel, blues, soul en jazz moeiteloos en met klasse brengen dan moet je zeker naar dit optreden komen.

Clips

Deel dit evenement