Bluesclub XXL – Wageningen (nl)

Bluesclub XXL Wageningen

Locatie: De Patio, Vadaring 7, 6702 EA Wageningen

Sean Webster (UK) UITVERKOCHT

Datum optreden:

17 december, 2023

Aanvang optreden:

15:15

Locatie evenement:

De Patio Vadaring 7 Wageningen 6702EA Nederland

Optreden is verlopen

Schema van optreden

  • 17 december, 2023 15:15   -   17:00
agenda bestand

Ticket voorverkoop tot vrijdagavond 23.55 u voor het optreden

UITVERKOCHT

Sean Webster

Het leven van een jonge Sean Webster veranderde dramatisch toen een vriend hem de muziek van de bluesgrootheden voorstelde. De drie koningen, Albert, BB en Freddy, evenals Robert Cray, Buddy Guy, Gary Moore en de belangrijkste reden voor Sean om gitaar te spelen, de legendarische Eric Clapton. Seans passie voor gitaar en zijn toewijding aan muziek is sindsdien uitgegroeid tot een bijna koortsachtige obsessie.
Die honger naar muziek heeft geleid tot de creatie van zes studioalbums en heeft Webster meegenomen op een tourend leven door Amerika en Europa, waarbij hij veel van de Blues-Rock-scènes op toonaangevende podia en festivals heeft meegemaakt.

Webster’s direct herkenbare stem in combinatie met zijn oprechte melodieuze gitaarspel is de functie geworden van al zijn albumreleases. Zowel Webster’s blues-verbogen gitaarlicks als verweerde soul-shouter-vocalen worden altijd hartstochtelijk gezongen over strak gearrangeerde nummers.

Music News had dit te zeggen over de talenten van Webster.

“Ik heb niemand gehoord met een stem als Sean Webster; het is een wonder dat hij niet wordt geprezen als een blues-superster.”

Webster is nooit iemand geweest die de nieuwste trend volgt en nooit buigt voor bluespurisme. Zijn hart wordt stevig op zijn mouw gedragen, persoonlijke beproevingen uitgebracht in de vorm van liedjes die zijn band met zijn publiek creëren. Een sterke bluesader loopt door de originele muziek van Webster, zonder concessies te doen aan de noodzaak om een ​​moderne benadering en geluid te behouden. Zo creëerde je zo’n sympathieke en luisterbare artiest, die herhaaldelijk moet worden beluisterd. Dat brengt ons bij de nieuwste release ‘Three Nights Live’.

Dit live-album zou niet compleet zijn zonder een handvol uitzonderlijke coveruitvoeringen van Sean. ‘Three Nights Live’ bevat John Mayers ‘Slow Dancing In A Burning Room’ en ‘Til Summer Comes Around’ van Keith Urban. Beide prachtige vertolkingen die zijn ongelooflijke stem laten zien, een instrument dat in staat is tot zowel kracht als delicate emotionele expressie.

Sinds de release van zijn debuutalbum tot en met dit laatste live-album heeft Sean Webster een solide reputatie opgebouwd als een van de beste live artiesten en zangers van de moderne bluesrockscene.

Bron: hofsteenge grolloo

Website: https://www.seanwebsterband.com/

 

Sean Webster : zang / gitaar
Ruud Gielen : drums
Floris Poesse : bas
Alex Zwinselman : toetsen

Clips

 

 

 

Deel dit evenement