Bluesclub XXL – Wageningen (nl)

Bluesclub XXL Wageningen

Locatie: De Patio, Vadaring 7, 6702 EA Wageningen

Bevrijdingsfestival Wageningen – Gratis toegang

Datum optreden:

5 mei, 2023

Aanvang optreden:

14:00

Locatie evenement:

De Patio Vadaring 7 Wageningen NL

Ticket kopen

Soort ticket: Aantal tickets Prijs per ticket:
Vrije toegang
Gratis
Aantal: Totaal

Schema van optreden

  • 5 mei, 2023 14:00   -   22:00
agenda bestand

VRIJE TOEGANG

Bevrijdingsfestival Wageningen

Georganiseerd door De Patio m.m.v. Bluesclub XXL die de bands heeft geboekt. 
Een festival met 4 bands die binnen optreden in de Patio.

We starten om 14.00 uur tot ca. 22.00 uur.

Fake Brothers Blues Band

Mojo Hand

LA Grange

Twelve Bar Blues Band

Event Timelines

1
Mojo Hand

Blues band MOJO HAND is een fantastische Nederlandse blues band spelend met plezier, energie en passie. MOJO HAND laat je “The Blues Experience” voelen! De vier ervaren muzikanten spelen een mix van zelf geschreven en bestaande blues nummers, alles met het MOJO HAND gevoel in verschillende bluesstijlen. Het repertoire gaat van Texas tot Chicago, van funky tot swing en van traag tot rockende blues. De combinatie van een groovende ritme sectie, een grommend Hammond geluid, bezielde en scherpe gitaar solo’s, schreeuwende bluesharp licks en twee rauwe, emotionele stemmen garanderen een onvergetelijke ervaring. Mojo Hand is in 2019 genomineerd voor de Dutch Blues Awards!


Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=hob4vpcALsg

2
Fake Brothers Blues Band

De in 1987 opgerichte Fake Brothers Blues band, geformeerd rondom de Wageningse blueszanger en “local blues legend” Jaap Meurs, maakte furore in zowel het binnenlandse als het buitenlandse blues circuit. In 2018 werd besloten om de Fake Brothers nieuw leven in te blazen. Voormalig drummer Thomas Vermeulen was meteen bereid de stokken weer in de hand te nemen, en de band werd uitgebreid met Arie Jan Folkert op gitaar, samen met Dik Jansen op bas. Helaas sloeg het noodlot toe en kwam Jaap Meurs te overlijden. Maar de motivatie om de band draaiende te houden was daar. Een vervanger voor Jaap Meurs werd aangetrokken en de band gaat gewoon vol gas door als de Fake Brothers Blues band. De slogan “Real Deal Bluesband” blijft onverminderd van kracht op deze energieke band, zeker in de nieuwe bezetting. De ritmesectie staat nog steeds als een huis. Solo gitaar en een scheurende bluesharp zorgen voor de nodige afwisseling, met het rauwe en soulvolle stemgeluid van Michel Peters als kers op de taart. Deze door de wol geverfde bluesband staat garant voor een stukje “Dampende City Blues”


 

3
La Grange

Bluesrockband La Grange werd opgericht in 2005 en heeft tot 2016 met veel succes opgetreden in de Nederlandse bluesscene. Van 2016 tot 2017 heeft de band een time-out ingelast i.v.m. andere projecten! In 2017 heeft zanger/gitarist Frans Liebregts de band weer nieuw leven ingeblazen en heeft daarbij een drietal nieuwe muzikanten aangetrokken. Inmiddels heeft de band een voortvarende herstart gehad en zijn er vanaf 2018 weer diverse optredens geweest en hebben ze op diverse podia gestaan! Daarnaast hebben zij in 2018 met veel succes een aantal support optredens gedaan met Big Monti Amundson USA, Aynsley Lister band UK en Flavium NL. De recensies en feedback vanuit het publiek zijn overweldigend. La Grange komt dan ook live het best tot zijn recht.


Kortom: La Grange is een band die niet te missen is als je van bluesrock houdt en rechtdoet aan de begrippen melodieus, internationale sound, bluesrock, stevig, gevoelig! That’s LA GRANGE.


Audio-opnames:  http://lagrangebluesrock.nl/studio-opnames/


 

4
Twelve Bar Blues Band

Al in het eerste jaar van haar bestaan was de band te zien op tal van belangrijke bluespodia in Nederland. Ook met haar debuut optreden in Belgie op het Bierbeek Blues d’Up festival - april 2007 maakte de band indruk. Onder aanvoering van supertandem Kees Dusink (Lead&Slide guitar) en Jan.J.Scherpenzeel (Lead Vocals&Harmonica) weet de band bij ieder optreden publiek en organisatoren versteld te doen staan van de hoge kwaliteit en de ultieme bluessfeer zoals je die in een kroeg in Chicago of New Orleans zou verwachten. En dit alles nog wel met voornamelijk eigen werk. De eerste CD van de band "The Blues Has Got Me" welke onder het TRAMP label wereldwijd is uitgebracht is op tal van blues radiostations uitgeroepen tot blues CD van de maand en zelfs tot blues CD van het jaar. 12BBB haalt haar inspiratie uit de Chicagoblues, en heeft het grooven tot een kunst verheven. De uitzinnige reakties zijn inmiddels niet meer te tellen. Lees het gastenboek en de recenties op de nieuwspagina maar eens op na, waar ook de smaakmakers in de Nederlandse en Belgische bluesscene woorden tekort komen om de band met complimenten te overladen.


Bobtje Blues (Belgie): "......pure klasse.... verpletterend.... imponerend.... retestrak.... weergaloos....." Frankie Bluescruiser (NL): "......de beste bluesband van Nederland..."


Facebook: https://www.facebook.com/TwelveBarBluesBand


 

Deel dit evenement